Halloncheesecake med vit choklad!!
vill ni ha en god cheesecake, PROVA DEN HÄR!!!
Har lovat recepter för ett tag sen, å här kommer det!! =) Lycka till!!
SYRLIGA HALLON MÖTER DEN VITA CHOKLADENS SÖTMA.
10-12 portioner
Tid: ca 1 timme + tid i kylen
Ugn:175 grader
Ingredienser
Botten
•250g digestivekex
•125g smör
Fyllning
•400g Färskost ( Philadelphia)
•1.5 dl strösocker
•2 ägg
•1 citron, rivet skal
•2 dl hallon (tinade)
•100g vit choklad
•3dl créme fraiche
•3 msk strösocker
Garnering
•2dl hallon eller jordgubbar
TILLAGNING:
Mixa kexen till botten i en matberedare
Smält smöret och blanda ihop kex och smör
Smörj eller klä en springform ( med avtagbar kant)
Tryck ut kexblandningen i formen , på botten och en bit upp på kanterna
Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter
Vispa ihop färskost, socker ägg och citron skalet med elvisp tills det blir en jämn smet
Vänd ner hallonen
Häll smeten på botten och grädda ytterligare ca 30 minuter, eller tills smeten har stannat, i nedre delen av ugnen
Smält under tiden chokladen på låg värme i micron eller eller i en bunke ovanför en kastrull med sjudande vatten
Vispa ihop choklad, créme fraiche och socker
Ta ut kakan ur ugnen när den stannat och bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen i ett jämt lager
Sätt in kakan i ugnen igen i ca 6 minuter
Låt kakan svalna, ställ den sedan i kylen i några timmar eller över natten
Garnera med färska hallon innan servering!!!
Hoppas det smakar!! =)
va de den vi fick på jobbet??? =) =) den va iaf SUPER god=)