Halloncheesecake med vit choklad!!

vill ni ha en god cheesecake, PROVA DEN HÄR!!!

Har lovat recepter för ett tag sen, å här kommer det!! =) Lycka till!!


SYRLIGA HALLON MÖTER DEN VITA CHOKLADENS SÖTMA.

10-12 portioner
Tid: ca 1 timme + tid i kylen
Ugn:175 grader

Ingredienser

Botten
•250g digestivekex
•125g smör

 

Fyllning
•400g Färskost ( Philadelphia)
•1.5 dl strösocker
•2 ägg
•1 citron, rivet skal
•2 dl hallon (tinade)
•100g vit choklad
•3dl créme fraiche
•3 msk strösocker

Garnering
•2dl hallon eller jordgubbar

TILLAGNING:

Mixa kexen till botten i en matberedare
Smält smöret och blanda ihop kex och smör
Smörj eller klä en springform ( med avtagbar kant)
Tryck ut kexblandningen i formen , på botten och en bit upp på kanterna
Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter

Vispa ihop färskost, socker ägg och citron skalet med elvisp tills det blir en jämn smet
Vänd ner hallonen
Häll smeten på botten och grädda ytterligare ca 30 minuter, eller tills smeten har stannat,  i nedre delen av ugnen

Smält under tiden chokladen på låg värme i micron eller eller i en bunke ovanför en kastrull med sjudande vatten
Vispa ihop choklad, créme fraiche och socker

Ta ut kakan ur ugnen när den stannat och bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen i ett jämt lager

Sätt in kakan i ugnen igen i ca 6 minuter

Låt kakan svalna, ställ den sedan i kylen i några timmar eller över natten

Garnera med färska hallon innan servering!!!

Hoppas det smakar!! =)




Kommentarer
Postat av: Syster

va de den vi fick på jobbet??? =) =) den va iaf SUPER god=)

2009-10-07 @ 16:15:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0